fb

Underdog NVC verrast op Jan van Asselt toernooi

Op zaterdag 20 mei mocht de JO13-1 deelnemen aan de 43ste editie van het ‘Jan van Asselt’ toernooi bij Robur et Velocitas in Apeldoorn. Vanwege wat blessureleed kreeg het team versterking van Finn, Zine-Dinne en Steven uit de JO12-1.

Het toernooi kende een sterk deelnemersveld van in totaal 16 teams, waaraan met name ploegen uit de 2e en 3e divisie meededen. Met 'slechts' hoofdklasse viel ons team dan ook een beetje uit de toon.

We begonnen in een stevige poule bestaande uit DOVO (als 2e geëindigd in onze eigen competitie), BFC (uitkomend in de 2 divisie) en CSV Apeldoorn (uitkomend in de 3e divisie). Redelijk verwachtingsloos gingen we dan ook het toernooi in. Het was lekker weer en we speelden op een mooi complex. We zouden wel zien hoe het zou lopen. En als we dan toch een potje zouden winnen, dan wel graag tegen BFC natuurlijk. Want ook in Apeldoorn, blijft een ouderwets potje tussen twee goede buren altijd leuk.

De eerste pot was tegen CSV Apeldoorn. We stonden al vrij snel met 1-0 voor, maar helaas kwam daar ook een gelijkmaker bij. Gelukkig wisten we net voor het einde nog het winnende doelpunt te scoren: 2-1. De eerste winst was binnen!

Daarna volgde BFC. Het kunstgras werd verruild voor het echte werk. Lang bleef het 0-0. Maar uiteindelijk wisten we ook hier een keer te scoren: 1-0. Wederom gewonnen dus.

We keken elkaar ietwat ongelovig aan. Hadden onze boys (& girl) nu net 2x gewonnen? Op naar wedstrijd nummer 3. DOVO. Een geduchte tegenstander uit onze eigen competitie. Waar we nog niet van hadden weten te winnen. Maar de teller bleef na 20 minuten op 0-0. Met 2x winst en 1x gelijk waren we gewoon winnaar van onze poule!

De volgende ronde speelden we tegen Eldenia, ook een hoofdklasse team. We zaten sowieso al bij de laatste 8. Onze dag kon niet meer stuk. Opnieuw speelden we op gras. En ook ditmaal werd er gescoord. Eindstand: 1-0.

Het moest niet gekker worden. We stonden in de halve finale! Onze tegenstander: Victoria (3e divisie). We begonnen goed en wisten een 1-0 op het scorebord te zetten. Maar het was niet voor niets de halve finale. Victoria maakte de gelijkmaker: 1-1. Dat betekende penalty's. Bloedstollende spannend. Temeer omdat de winnaar van de penaltyfinale eerder die dag bij Victoria vandaan kwam.

NVC nam de eerste: 1-0
Victoria zette de stand op 1-1
NVC scoort weer: 2-1
Victoria scoort ook: 2-2
NVC mist: het blijft 2-2
Victoria mist ook: nog steeds 2-2
NVC scoort: 3-2
Victoria mis weer: het blijft 3-2
NVC maakt het af: 4-2

EN DOOR NAAR DE FINALE!!!

De groepsapp ontplofte. Coaches, ouders langs de kant én natuurlijk de voor deze dag uitgeroepen mascotte/talisman Valerie, renden het veld op. Wat een toernooi was dit!

In de finale troffen we Buitenveldert (2e divisie). Zij lieten zien een terechte finaleplaats te hebben bemachtigd. Er werd goed en snel overgespeeld. Met een eindstand van 0-2 werden zij dan ook de terechte toernooiwinnaar.

Maar ons maakte het niet meer uit. Als underdog begonnen we aan dit toernooi. En als 2e gingen we weer weg. Mét beker. Wat een topdag voor dit team en natuurlijk niet te vergeten de trainers/coaches Jesse en Dennis!


Alle teamberichten