fb

JO13-2 in laatste wedstrijd kampioen!

Terwijl de grote concurrent AS'80 twee weken geleden al klaar was, en 5 punten voor lag op NVC JO13-2, moesten onze jongens nog twee wedstrijden spelen. En er moest dus twee keer gewonnen worden.

Vorige week lukte dat, dus de inhaalwedstrijd tegen BVV, afgelast in februari, móest gespeeld worden, thuis bij NVC, zaterdag 25 mei 2017, om 10 uur: de kampioenswedstrijd, bij een temperatuur van 29 graden, na een enorm spannend seizoen, waarbij vier ploegen aan elkaar gewaagd waren en streden om de titel.

De jongens van NVC JO12-3, het hele jaar keihard getraind, met soms a-typische powertrainingen, heel veel pass-oefeningen, met coaches die aan het begin van het seizoen zeiden dat ze op het eind kampioen wilden zijn, met enthousiaste ouders die er altijd waren, met wedstrijden waarbij we soms benadeeld waren, er zelfs een keer gevochten was, deze jongens wisten wat hun vandaag te doen stond en ze waren er klaar voor.

Met heel veel publiek langs de lijn, ouders, broers en zussen, ooms en tantes, oma's en opa's, enkele jeugdtrainers, zelfs de voorzitter van NVC, begon NVC erg goed aan de wedstrijd. Ze lieten zien waar ze zo vaak aan getraind hadden: passen, tikken, het spel verleggen, combinaties, steekballen, en ook felheid, de wil om te winnen.

Bij rust was het 3-2 en dus nog niet gedaan, maar na rust ging NVC los en knakte de tegenstander: bij 7-2 voorsprong floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Queen's 'We are the Champions' ging aan, en speciaal gebakken kampioens-cupcakes gingen rond: NVC JO13-2 is kampioen!

Alle teamberichten