fb

JO17-2 pakt toernooiwinst en fairplay cup in Arnhem!

Onze onder 17-2 (3de klasse) ging 27 mei al vroeg op pad. De eerste wedstrijd voor het DD-structing toernooi stond gepland om 9:27 uur. Ze vertrokken daarom om 7:30 uur vanaf de Abri. De reis verliep voorspoedig en om 8:30 uur was de eerste koffie besteld en konden jongens zich in een 5 persoonskleedkamertje (origineel voor de tennisvereniging) omkleden. De strijdwijze, doelstelling en huishoudelijke zaken (o.a. hoe omgaan met de hitte) werden doorgenomen en vervolgens werd een plek gevonden voor een serieuze warming up. 1 bal in de sloot, 1 coach die deze wadend weer heeft opgehaald en wat brandnetelproblemen verder werd gestart met de eerste wedstrijd. Wedstrijden van 2 x 10 minuten, 4 in totaal.

VV Dieren 2, een 2de klasser was de eerste tegenstander. Een pittige want we waren aan elkaar gewaagd. Een bekeken schuiver met links door spits Boris zorgde voor een 1-0 overwinning en 3 punten. Vervolgens 1 wedstrijd rust en daarna was Arnhemse Boys 2 de tegenstander, een 4de klasser. Voetballend in een 3-4-3 waren wij duidelijk een stukje verder maar toch was de ruststand 1-1. Berend scoorde de 0-1 maar een wereldgoal van de Arnhemse linksbuiten betekende 1-1. In de 2de helft terug naar 4-3-3 werd de overwinning veilig gesteld via Max en opnieuw Berend, 3-1.

Twee wedstrijden rust, er was wat tijd om te eten en vooral te drinken en er werd gewerkt aan een positief imago. Vervolgens moest DTS ’35 o17-4 verslagen worden. Helaas wisten we niet te scoren, maar de tegenstander ( een 3de klasser) ook niet. de 0-0 zorgde voor 7 uit 3 en er werd gekeken naar de andere uitslagen. SV dieren had na onze nederlaag 2x gewonnen: van RKSV Driel en Arnhemse Boys. DTS had tegen RKSV Driel (en ons) gelijk gespeeld en gewonnen van Arnhemse boys. Dieren had dus 6 punten en DTS 5. Deze twee speelden de laatste wedstrijd tegen elkaar. Conclusie, winst tegen Driel zou de eerste plaats betekenen, geen winst zou plaats 2 worden.

Om 13 uur begon deze laatste wedstrijd en op het kunstgras was het zeker 35 graden. Een hoop kansen werden gemist en een paar gevaarlijke situaties voor de eigen goal liepen maar net goed af. Hadden deze kampioenen toch weer last van zenuwen? In de rust nog eenmaal de peptalk, het geloof in eigen kunnen, de vermoeidheid vergeten en hameren op de eigen sterke punten. Opnieuw de nodige kansen maar het duurde tot de 18de minuut voordat Jorrit de verlossende binnenschoot. Na de aftrap gaat Driel gelijk in de fout en Berend kan dit afstraffen, 2-0. Nog een aftrap en nu gaat het bij ons mis, 2-1. Gelukkig is het een halve minuut daarna klaar, 2-1 en de toernooiwinst!

Bij de prijsuitreiking Krijgt Jorden als aanvoerder de beker uitgereikt maar vervolgens wordt hem gevraagd of hij het hele team kan vragen naar voren te komen. Een korte uitleg over de puntenopbouw van de fairplay cup volgt: De scheidsrechters geven naast de uitslag ieder team (inclusief support en leiders) na de wedstrijd een cijferbeoordeling. 4 beoordelingen verder blijkt dat NVC in Arnhem de hoogste score heeft behaald! Deze enorme beker mag daarom ook mee naar Naarden!

Alle teamberichten