fb

NVC JO12-1 wint FC Lisse cup, een tweedaags internationaal toernooi

Met 13 man werd op zaterdag afgereisd naar Lisse. Jort nog in de lappenmand en Senna nog niet terug uit Stockholm. Hij zou op zondag aansluiten. NVC O12-1 zat in een poule met Milton Keynes U12 uit Engeland, Purmersteijn 1 (bleek de O12-2 te zijn, terwijl Purmersteijn 2 hun O12-1 was) en Lisse 2. Dat leek geen ongunstige poule. De felle zon, 30 graden en niet gemaaid echt gras waren echter minder gunstig, maar die omstandigheden golden voor eenieder. Jan Hulst had echter een wel wat krappe selectie.

De start tegen Lisse 2 begon stroef, maar toen Teun na 6 minuten de 1-0 binnenliep, was het verzet gebroken. Wedstrijden van 2 keer 18 minuten. Voor Lisse 2 werd het een kwelling, want de teller stokte pas bij 11-1! De eretreffer van Lisse 2 viel in de laatste minuut. NVC O12-1 gaf meteen een visitekaartje af. Teun 5 doelpunten, Steven en Luckson ieder twee, terwijl Finn en Pelle de 11 goals completeerden.

Purmersteijn 1 won in de poule na een zeer roerige wedstrijd met 3-2 van Milton Keynes. De begeleiding van de Engelsen gedroeg zich daarbij bepaald niet netjes.

De jongens uit Purmerend zijn een O12-2, maar spelen ook gewoon hoofdklasse en waren afgelopen maand kampioen geworden in de Hoofdklasse 11 en hadden als O12-2 de kwartfinale van de beker gehaald. Sterke tegenstander. Het begin was ook voor Purmersteijn, dat al snel op 1-0 kwam. Een onnavolgbare Boet bezorgde NVC JO12-1 nog voor rust met een hattrick een 3-1 voorsprong. Wel wat ergernis bij Purmersteijn en hun grote spits mocht nog even 5 minuten kalmeren langs de kant. Steven vergrootte na rust de marge zelfs tot 4-1 en had in de slotminuut de 5-1 moeten maken, maar in plaats van te scoren gooide hij op de doellijn nog maar eens de trukendoos open. Ook Steven blijft soms onnavolgbaar. Al met al een hele fraaie zege op een sterke tegenstander.

De winnaarspoule op zondagmiddag was daarmee al veilig gesteld en zelfs een kleine nederlaag in de derde en laatste pot leek normaal gesproken genoeg voor de groepswinst. Milton Keynes won met 5-2 van Lisse 2. De twee beste nummers drie gingen ook nog door naar de winnaarspoule, dus de Engelsen moesten nog wel even aan de bak. De krappe selectie van NVC had wel wat last van de tropische omstandigheden. Yorick kon niet verder door de hitte en Lucas eigenlijk ook niet na een tik in de vorige pot.

Met een wat gekunstelde verdediging startte NVC O12-1 om 16.30 uur aan de laatste groepswedstrijd tegen Milton Keynes U12. Deze club was met diverse teams gekomen en het leek erop dat er wat jongens uit de U13 werden geleend om NVC te bedwingen. In de eerste helft was NVC echter heer en meester en de 1-0 van Boet was een logisch gevolg. Op slag van rust kwam Milton Keynes steeds meer opzetten en ineens lag de bal op de stip. De penalty werd echter naast geschoten door de Engelsen! De tweede helft stonden er best wel wat andere, oudere (?) en frisse jongens in het veld bij Milton Keynes, terwijl bij NVC al de nodige pijntjes waren te zien. Wisselen kon niet meer. Pelle viel echter al snel zelfs helemaal uit en toen moest de gehavende Lucas er toch maar weer in. Er vielen door alle malheur echter teveel gaten en de gelijkmaker kon niet uitblijven: 1-1. Steven snelde echter snel daarna weer naar de 2-1, maar 90 seconden daarna was het ineens 2-3 voor de Engelsen. Niet veel later werd Boet neergelegd en wees de correcte scheidsrechter weer naar de stip. Er gebeurde van alles in die tweede helft. Steven schoot de bal vanaf 11 meter echter te zacht in en zo bleef het 2-3. Het was aan Christian te danken dat het leeggespeelde NVC niet nog meer doelpunten om de oren kreeg. Boet viel in de slotseconden ook nog eens uit met een hamstringblessure.

Purmersteijn won met 6-0 van Lisse 2 en zo was NVC toch gewoon groepswinnaar. Voldaan maar wel wat gehavend werd de eerste dag afgesloten. Door de hitte slopend, maar een mooie uitdaging de volgende dag in de winnaarspoule tegen Lisse 1, Purmersteijn O12-1 en die vermaledijde Britten uit Milton Keynes. Een zware poule.

Op zondag was Senna er weer bij, maar Boet helaas te geblesseerd om te spelen. Samen met zijn vader wel als supporter aanwezig in Lisse. Lucas, Yorick en Pelle waren ook weer hersteld. Sydney de nieuwste aanwinst uit Muiderberg voor NVC O12-1 voor komend seizoen, deed echter mee. Hij zou het hartstikke leuk doen. De start op kunstgras was om 14.15 uur tegen Lisse 1. Een heel leuk voetballende ploeg, maar tandeloos, omdat ze juist voorin hun minste spelers hebben rondlopen. Steven poeierde halverwege de eerste helft de bal van 30 meter met zijn chocoladebeen tegen de onderkant lat. Geen doelpunt volgens de scheidsrechter, wel volgens de Naardense gemeenschap. De scheidsrechter was sowieso wat partijdig. Zo floot hij een kansrijke counter af, omdat het tijd zou zijn, maar er stonden nog minstens twee minuten op de klok. Bleef dus 0-0 en daarmee deed NVC zich tekort.

De tweede wedstrijd was tegen Milton Keynes, waarvan de begeleiding zich op zaterdag al wat gênant had gedragen tijdens de wedstrijden. De 4-0 afstraffing door Purmersteijn deed de Engelsen besluiten - zonder enige afmelding - de bus in te stappen en terug de rijden naar het eiland. Alle wedstrijden van Milton Keynes werden vervolgens op 1-0 voor de tegenstander gezet. Omdat Purmersteijn wel van Lisse 1 won met 2-0, moest NVC winnen van Purmersteijn om de finale te halen. Purmersteijn O12-1 is een sterk team. Kampioen in de hoofdklasse 2 en de bekerfinale in Uithoorn nipt verloren van Jonathan O12-1. Met Pelle wat teruggetrokken, werd het middenveld versterkt. Finn en Chris - toch het motorblok op het middenveld - namen het team op sleeptouw en knokten NVC naar zowaar een veldoverwicht. Ook Pepijn vocht voor wat ie waard is. Wat een mooie progressie heeft hij dit seizoen gemaakt. Langzaamaan zag het team dat het kansen had tegen - het ongenaakbaar geachte - Purmersteijn O12-1, dat eigenlijk slechts met vrije trappen gevaarlijk werd. De achterhoede met Lucas en Hidde op de flanken en Yorick en Zine-Dinne centraal was echter onpasseerbaar. Glipte er al wat door dan stond Christian op zijn post. In de 5e minuut na rust, het slippertje aan Purmerendse kant - een te korte terugspeelbal - en Steven maakte de 1-0!! NVC ging er nog beter door voetballen en de 2-0 hing eigenlijk meer in de lucht dan de gelijkmaker. Sydney had bijna de 2-0 op zijn schoen. De spanning was echter groot. Bij 1-1 was de finaleplek weer uit zicht. Purmersteijn ging naarmate de wedstrijd vorderde, echter mopperen op elkaar en zo speelden zij zichzelf uit de wedstrijd. Uitslag 1-0 en NVC 012-1 naar de finale!

NVC mocht meteen door naar veld 3. Nauwelijks rust. Echt gras. Niet gemaaid. Zondag 18.30 uur. Weer tegen Purmersteijn O12-2 dat gerenommeerde ploegen als Sparta Nijkerk O12-1 (kampioen hoofdklasse 1 in Overijssel/Gelderland) en Kampong O12-1 had uitgeschakeld. NVC miste Boet die gisteren nog plaaggeest was voor de tegenstander, maar NVC O12-1 is vooral een team dat voor elkaar en met elkaar de strijd aangaat.

Finales zijn vaak niet mooi, maar wel spannend. Zo ook deze. NVC was wel beter en had meer spelaandeel, maar die grote snelle spits uit Purmerend was een lastpak voor onze verdediging. Rust 0-0. Het kon alle kanten op. Het viel de Naardense kant op. Een prachtige voorzet van rechtsvoor Senna, belandde op de penaltystip waar Steven voor zijn man kon komen en bal het dak van het doel injoeg, 1-0! Weer in de vijfde minuut na rust! In plaats van door te voetballen, ging NVC echter teruglopen. Het werd een gevecht. Veel vrije trappen, maar Christian werd niet verschalkt. Ook al niet omdat Yorick zich in de slotminuten met een waanzinnige actie voor de bal wist te werpen. Zo bleef het 1-0 en ging de toernooi winst naar NVC O12-1!

Een enorme beker voor NVC 012-1 en veel lof van de spelers voor hun eigen trainer-coach Jan Hulst die meerdere keren door het team werd toegezongen.

NVC O12-1: een goed stel hoor!


Alle teamberichten